Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Вівторок, 9 жовтня 2012, 13:26

Святкування 70-річчя створення УПА пройдуть у Львові цими вихідними (+програма)

Вихідними, 13-14 жовтня, у Львові відбудуться святкування з нагоди 70-ї річниці створення УПА. 

 

Про це сьогодні, 9 жовтня, на прес-конференції повідомив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

Програма

Субота, 13 жовтня

14.00 – у Міському палаці культури  ім. Г.Хоткевича  розпочнеться  дитячий фестиваль –конкурс «УПА очима молоді»

Неділя, 14 жовтня

9.00 – урочисте покладання квітів на Марсовому полі

11.00 – вихованці Львівського державного ліцею з посиленою військовою підготовкою ім.  Героїв  урочисто складуть клятву першокурсника

12.00 – 19.00 – біля пам’ятника Д. Галицького у межах фестивалю «Покрова. Молодь бачить це  так» відбудеться розмальовування стендів, показ фільмів та читання лекції на тему «Покрова та українське військо»

12.00 – на пл. Митній відбудеться піший Марш слави УПА.   Участь у дійстві візьмуть близько  300 осіб, перевдягнених у форму повстанців з використанням кінноти. Урочиста хода продовжиться пл. Галицькою, Міцкевича, просп. Свободи, пл. перед Оперним театром на вул. П. Беринди і закінчиться на пл. Ринок.  Також перед Ратушею відбудеться вручення нагороди «Пластовий залізний хрест».  Вручатись посмертні нагороди  найвідомішим членам куренів, зокрема, 35 нагород дітям та внукам найвизначніших пластунів. Під час заходу рух транспорту зупинять на 5 хв. для проходження колони.

14.00 – святковий концерт «Зродились ми великої години». Виступатимуть хори «Гомін»,  «Повстанець», «Благовіст», хори міських музичних шкіл, які вибудуть виконувати повстанські пісні.

15.00 – в Зубрівському лісопарку учасники театралізованого військово-істричного дійства відтворять бій підрозділів УПА проти підрозділів військ НКВД.  Близько  сотні учасників проведуть демонстрацію  бою.

14 жовтня також у відбуватимуться заходи у міських бібліотеках.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.