Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

ecapital.com.ua

Середа, 10 жовтня 2012, 18:14

Україні потрібно розвивати потенціал аграрної держави – Олег Баран

 «У нас є багато підприємств, які не працюють, є великий потенціал аграрної держави, який не використовувався до цього часу, який потрібно піднімати. Звісно, це не можна зробити за рік чи за два, але тут треба вибудовувати стратегію, щоб розвиватися у цьому напрямку».

 

Про це заявляє депутат Львівської обласної ради, засновник ТзОВ «Барком», кандидат у народні депутати України у 117 окрузі Олег Баран.

За його словами, сьогодні від представників різних політичних сил звучать обіцянки щодо підняття зарплат до тисячі євро, збільшення соціальних гарантій. Однак, як  саме це зробити ніхто не говорить.

«Для того, щоб люди отримали більші зарплати, більші пенсії і нормальний соціальний захист,  потрібне наповнення бюджету. Спершу туди потрібно  щось покласти. Тобто країна має заробити. І це лише через потужну економіку», – додає Олег Баран.

 На питання ведучого Остапа Дроздова,  про бачення Олега Барана щодо наповнення бюджету, політик відповів наступне: «Тут все просто. Треба створювати. Треба змусити працювати адміністрації. Вони повинні як на обласному, так і на районному рівні  провести інвентаризацію об'єктів у  кожному районі і селі».

 Як приклад, кандидат у народні депутати навів аграрну галузь. «У кожному селі  є розвалені об'єкти,  ферми. І таке подібне. Чому б це не було цікаво інвестору? Без різниці, українцю чи іноземцю. Головна мета – щоб село відживало. Що для цього потрібно зробити? Перш за все провести  інвентаризацію усього майна, яке є, яке стоїть нікому не потрібне, розвалюється. Далі організувати круглі столи, на які запросити консулів різних держав. А вони долучать до цих круглих столів інвесторів, які готові вкладати гроші у проекти», – підсумовує він.

Як наголосив політик, у випадку, якщо потрапить до Верховної Ради, одним з акцентів у його роботі буде полегшення життя малому та середньому бізнесу.

«Якщо подивимося на Європу чи  Сполучені Штати Америки, то там 70% наповнення бюджету становлять малий та середній бізнес. В Україні ми цього не маємо. Це в рази менше. Проблема у тому, що наша ВР чомусь завжди стояла до підприємців не обличчям, а якимось іншим місцем», – наголошує Олег Баран.

За його словами, проблему бізнесу треба вирішувати комплексно. «А якщо ми говоримо про те, що наші люди виїжджають закордон, то тим, що ми закриємо кордони – питання не вирішимо. Тут треба  діяти інакше. Треба мислити над тим, щоб наш підприємець малий і середній мав нормальні умови. Перш за все менше бюрократичних  процедур та податкового тиску», – зазначає політичний діяч.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.