Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

ukr.obozrevatel.com

Четвер, 11 жовтня 2012, 13:27

Дні документального кіна Docudays UA стартують у Львові

Сьогодні, 11 жовтня, у Львові стартував IX Мандрівний фестиваль документального кіна про права людини Docudays UA, який триватиме по 14 вересня.

 

У Львові покази документальних фільмів відбудуться у Національному музеі-меморіалі «Тюрма на Лонцького».

Дев'ятий фестиваль присвячений урокам історії та запобіганню авторитаризму. До програми увійшли фільми переможці ІХ Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA та фільми-призери найвідоміших міжнародних фестивалів документального кіно.

Серед новинок сезону будуть представлені також кращі роботи фестивалю, зокрема, фільм про життя дітей у шахтарському містечку «Шахта №8», фільм-переможець у номінації «Docu-право»  «Тілом і душею» та «Герої нашого часу».

Окрім показів фільмів, в межах фестивалю планується демонстрація фільмів для засуджених. За сприяння Управління пенітенціарної служби України у Львівській області сеанси документального кіно відбудуться у 8 установах для засуджених.

«Контекст документального дозволяє подивитися на людину як на ціль, заради якої має функціонувати держава, а не як на гвинтик в державній машині», – зазначив експерт Центру правових та політичних досліджень «CIM» Руслан Тополевський.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.