Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

Четвер, 11 жовтня 2012, 15:42

Видані у Львові посібники з історії України не потребують схвалення Міністерства освіти – Андрій Садовий

Посібники з історії України для учнів 5-их та 10-11-их класів, видані цього року у Львові, не потребують схвалення і дозволу Міністерства освіти.

Про це сьогодні, 11 жовтня, на засіданні сесії міської ради заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Міський голова додав, що посібники з історії є додатковими книжками для навчання. Вчителі і директори шкіл використовували і будуть використовувати їх у своїй роботі.

«Міністерство нехай займається своєю роботою, а ми робитимемо все, що від нас залежить, аби наші діти знали правду про історію нашої держави», – наголосив Андрій Садовий.

Міського голову підтримали депутати міської ради Зокрема депутат Юрій Кужелюк звернувся до голови Львівської обласної ради О. Панькевича, голів районних рад Львівської області та міських голів міст Львівської області з пропозицією придбати вказані посібники для шкіл районів і міст з метою використання в учбовому процесі.

2 серпня цього року Міністерство освіти видало спеціальний наказ, щоб заборонити використання будь-якої літератури в навчальному процесі без схвалення Міністерства. На думку Юрія Кужелюка, цей наказ є незаконним та порушує права людини на вивчення історії свого краю.

Нагадаємо, посібником «Вступ до історії України» для учнів 5-го класу, виданим у Львові, у вересні зацікавилась прокуратура.

Натомість посібник з історії для 10-11-их класів, співавтором якого є депутат міської ради від ВО «Свобода» Юрій Михальчишин вважає, що Міністерство проти посібника, бо він покликаний забезпечити вивчення у навчальних закладах міста Львова правдивої історії України в її найбільш драматичні моменти відповідно до того, як вона реально була, а не відповідно до того, як її бачать новітні Валуєви і новітні Кагановичі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.