Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

news.if.ua

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 12:41

Польща ратифікувала угоду з Україною про соціальне забезпечення репатріантів

Польський парламент у середу погодився на ратифікацію президентом Республіки Польща Броніславом Коморовським польсько-української угоди про соціальне забезпечення, якою збільшуються гарантії страхування репатріантів до Польщі.

За проект про ратифікацію проголосували 433 депутати.

Як наголошується в поясненні, на негативні наслідки відсутності польсько-української угоди про соціальне страхування, серед іншого, вказують люди, що живуть у Польщі та мають статус репатріантів.

Польським громадянам, які мають статус репатріантів, і мають право на польські пенсії в Польщі, угода дозволить отримати право на виплати і з української сторони. "Репатріантам важко зрозуміти відсутність можливості отримати виплати від України після кількох десятків років важкої праці в Україні. Така ситуація викликає в них відчуття несправедливості», - зазначено в поясненні.

При встановленні суми виплат з польської сторони люди, які живуть в Польщі без статусу репатріантів, зможуть додати разом періоди, проведені в Україні.

В даний час, за відсутності угоди, за працівників, відправлених в Україну, роботодавець змушений платити подвійні внески на соціальне забезпечення польській та українській стороні.

"Відповідні положення умови дозволять уникнути подвійної сплати внесків на соціальне забезпечення, і таким чином ліквідують одну з перешкод для розвитку польсько-українських економічних відносин", - підкреслюється в поясненні.

Угода між Польщею та Україною про соціальне забезпечення підготовлена в травні в Києві.

Джерело: Gazeta wyborcza.pl

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.