Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Віктор Галасюк

Четвер, 1 листопада 2018, 13:11

За минулий рік від'ємний торгівельний баланс України сягнув 9 млрд доларів, – Галасюк

Віктор Галасюк

Сьогодні, 1 листопада, у Львові в рамках XVIII Міжнародного економічного форуму експерти обговорили монетарну політику України.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Так, станом у 2017 рік торгівельний баланс України сягнув дев'яти мільярдів доларів зі знаком мінус. Це зумовлено тим, що проникнення імпорту в Україні – більше 50%.

"Така ситуація – послаблює гривню і роздмухує інфляцію. Це краде робочі місця українців закордон. Наша економіка надто відкрита для імпорту Візьмемо США чи Китай – там імпорт складає менше 20%. В цей же час експорт на душу населення в Україні в 18 разів менше ніж в Німеччині. Тому що Україна експортує сировину, а європейці спеціалізуються на виробництві!", – заявив народний депутат України Віктор Галасюк.

За його словами, продовження цього тренду вестиме до поглиблення залежності від МВФ і продовження еміграції українців.

На його думку виходом із такої ситуації має стати прийняття #ПромПакетуРеформ, запропонованого РПЛ. Індустріальні парки, експортно-кредитне агентство, безкоштовне приєднання до інженерних мереж, "Купуй українське" – це нові ринки, доступна інфраструктура, дешевші кредити, податкові стимули та дружня регуляція для виробництв в Україні. Галасюк наголосив, що ці інструменти прискорять зростання економіки з 2-3% до 7-8% на рік.

Нагадаємо, перший день форуму присвячений залученню високотехнологічних інвестицій на Львівщину.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.