Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

wikimedia.org

Понеділок, 15 жовтня 2012, 09:00

Садовий створює партію “Самопоміч»

Міський голова Львова Андрій Садовий має намір створити нову політичну партію "Самопоміч".

 

Заяву про це Садовий оприлюднив у неділю, 14 жовтня, на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Відчуваю, що цей крок на сьогодні є необхідним для подальшого досягнення поставленої мети – збудувати країну, в якій хочеться жити", – пояснив своє рішення Андрій Садовий, наголосивши, що нинішніх парламентських виборах партія участі не бере.

Садовий вважає, що нова партія повинна грунтуватися на засадах християнської моралі: "Бог дав людям 10 заповідей і це основа людського співжиття.

Переконаний, що лише дотримуючись їх, а також інших загальнолюдських цінностей, можна навести порядок у власному домі – в родині, громаді, місті та країні".

Партію планується створювати на основі громадської організації "Самопоміч", створеної у 2004 році як один з елементів передвиборчої кампанії Андрія Садового. Однак після його перемоги на виборах у 2006 році, "Самопоміч" продовжила роботу і нині вважається однією з найавторитетніших громадських організацій Львова.

Андрій Садовий також оголосив про початок збору підписів, необхідних для реєстрації нової партії. Згідно з законом "Про політичні партії в Україні" щонайменше 10 000 громадян України з 18 різних регіонів мають підтримати створення нової партії.

За даними Мінюсту, зараз в Україні діє 202 офіційно зареєстровані партії.

Джерело: ТВі

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.