Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

volynnews.com

Понеділок, 15 жовтня 2012, 12:00

Незрячим надзвичайно важко адаптуватися в сучасному місті – Любов Кукурудза

На обліку в управлінні соціального захисту Львівської міськради перебувають 1238 незрячих, осіб І і ІІ групи інвалідності.

Про особливі потреби незрячих сьогодні, 15 жовтня, на прес-конференції розповіла голова правління Львівської обласної організації Українського товариства сліпих Любов Кукурудза.

Незрячим надзвичайно важко адаптуватися в сучасному місті. Однак все-таки помітно певні кроки для покращення життя людей з вадами зору. Вулиці частково підлаштовують під особливі потреби сліпих: встановлюють звукові світлофори.

Як зазначила Любов Кукурудза, однією із проблем є працевлаштування сліпих, адже адаптувати підприємства під особливі потреби незрячих досить дорого.

"Роботодавці не готові до переоснащення обладнання на своїх заводах, а наше підприємство ледве зводить кінці з кінцями. Потрібно запровадити програму популяризації виробів незрячих", – зазначила Любов Кукурудза.

Українське товариство сліпих опікується одним підприємством, однак брак коштів дається взнаки.

Нагадаю, 15 жовтня відзначають міжнародний день білої тростини, себто день незрячих.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.