Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Громадські організації

Понеділок, 15 жовтня 2012, 12:08

У Львові незрячі продемонстрували недоступність банківської системи для інвалідів (ВІДЕО)

Сьогодні у Львові активісти Львівського обласного осередку  Української спілки інвалідів  (УСІ) провели акцію «Зніми гроші в банкоматі», метою якої було продемонстрували недоступність банківської системи в Україні для інвалідів.

Під час акції волонтер Аня Шиба намагалася зняти гроші з банкомату не бачачи його, використовуючи тільки відчуття дотику і свою пам’ять. Як результат  - волонтер зміг лише вставити банківську картку у банкомат.

«Не дивно, що дівчинка не змогла зняти гроші з банкомату, незважаючи на те, що вона знає як ним користуватися, які операції треба зробити. Якщо поставити мене на її місце – я взагалі не знаю що означає та кнопка, навіть на дотик, бо вони не підписані по Брайлю, а це означає, що незряча людина ніколи не зніме гроші з банкомату» - прокоментувала подію виконавчий директор ЛОО ВГО УСІ, інвалід І групи по зору Оксана Потимко.

Банківська система України є недоступною для основних категорій інвалідів: незрячих, людей у візках, нечуючих, осіб, що страждають карликовим нанізмом. Особливо гостро відчувають проблему незрячі. Нездоланним бар’єром для них залишається питання користування банкоматом, - стверджується у буклеті «Доступний банкомат».

Організаторами акції також виступили інформаційно-просвітницька кампанія «Антидискримінаційна дія», МФ «Відродження», Вінницька ГО «ІПЦ Вісь» .

15 жовтня відзначається міжнародний день «Білої тростини».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.