Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

amvon.info

Понеділок, 15 жовтня 2012, 16:41

Більшість політичних партій у своїх програмах не згадують про церкву – соцдослідження

У виборчих програмах більшості політичних партій відсутні згадки про церкву, духовність, релігійність та інші пов’язані з цим поняття.

Такі результати були отримані в результаті соціологічного дослідження «Церква і Вибори-2012», проведеного соціологом із Люблінського католицького університету Аллою Богдан.

В межах дослідження розглядались два типи політичних партій – більш представлені в медійному просторі (Партія регіонів, ВО «Батьківщина», УДАР, Радикальна партія Олега Ляшка, ВО «Свобода», «Україна – Вперед!», КПУ, Наша Україна) та менш рейтингові партії, яким прогнозують менше 1% на виборах, зокрема – Рідна вітчизна, Молода Україна, Ліберальна Україна та інші.

Як виявилось, такі поняття як «церква», «духовність», «релігійна толеранція», «віра» частіше зустрічались в політичних програмах нерейтингових партій.

Більш рейтингові та «медійні» політичні партії, натомість, майже не згадують про церкву у своїх політичних програмах, основну увагу приділяючи обіцянкам економічній стабільності та матеріальному добробуту громадян.

Згідно з дослідженням, таке поняття як «церква» зустрічалось у програмах 22% досліджуваних політичних партії, слово «цінності» - у 13%, «Бог» - у 2%, «віра» – у 7%, «духовність» - у 9%, відсутні згадки про ці поняття у 17% виборчих програм політичних партій.

Коментуючи дослідження, голова ЛОГО «Комітет виборців України» Оксана Дащаківська зазначила, що те, політичні партії не згадують про церкву у своїй виборчих програмах – добре для церкви.

На думку Дащаківської, поки політики не говорять про церкву, для єдиний шлях для неї розвивати себе як альтернативу політикам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.