Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

unian.net

Понеділок, 15 жовтня 2012, 17:17

Податкова спростовує закиди прокуратури про те, що вона «кришує» злочинців

ДПСУ у Львівській області спростувала інформацію прокуратури Львівської області про те, що саме органи Управління податкової міліції  ДПС у Львівській області прийняли рішення про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом несплати товариством «Л» податків в сумі 3,4 млн. грн..  

 

ДПС у Львівській області пояснює, що постанову про відмову в порушенні кримінальної справи відносно службових осіб товариства „Л” працівниками податкової міліції винесено 14 вересня у зв’язку з великим обсягом перевірки бухгалтерської звітності, а також ненадходженням відповідей на скеровані запити, що мають вагоме доказове значення, з метою дотримання 10-денного терміну винесення процесуального рішення відповідно до ст. 97 КПК України.

У результативній частині вказаної постанови працівники податкової міліції залишили за собою право клопотати перед прокуратурою про скасування цієї постанови при опрацюванні усіх матеріалів та отриманні відповідей на скеровані запити.

Відтак, 19 вересня, зібравши достатню доказову базу щодо ухилення від сплати податків службовими особами товариства „Л”, податкова міліція клопотала перед прокуратурою області про скасування постанови від 14.09.2012 про відмову в порушенні кримінальної справи.

21 вересня прокуратура Львівської області, розглянувши матеріали, зібрані працівниками податкової міліції, в порядку ст. 100 КПК України скасувала постанову про відмову в порушенні кримінальної справи та порушила кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст. 212 КК України відносно службових осіб товариства „Л”.

На цей час слідчим управління податкової міліції проводиться слідство у вказаній кримінальній справі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.