Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

radiosvoboda.org

Понеділок, 15 жовтня 2012, 18:55

Українці мають можливість кардинально змінити ситуацію в країні на виборах – Маринович

Громадяни України мають можливість кардинально змінити ситуацію в країні на парламентських виборах, однак незрозуміло, чи використають вони її.

Таку думку сьогодні, під час круглого столу “Церква і вибори” висловив проректор Українського католицького університету Мирослав Маринович.

Проректор нагадав, що, згідно з офіційною позицією Української греко-католицької церкви, яка була проголошена у липневому пасторському посланні, кожен громадянин і християнин повинен брати участь у виборах.

«Це є наш громадянський, але також і християнський обов’язок. Бо не прийти на вибори, говориться у зверненні, означає самоусунутися від відповідальності за долю власної країни», – наголосив Маринович.

Він зауважив, що останнім часом провідники Української греко-католицької церкви все частіше звертаються до теми продажу голосів виборців – коли людина виправдовує продаж свого голосу бідністю.

«Ця позиція рівноцінна позиції, коли кажуть: я бідний, а отже, я маю право красти. Кожен виборець повинен думати категоріями держави, а не своїми власними», – резюмував Маринович.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.