Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

prostir.ck.ua/

Вівторок, 16 жовтня 2012, 16:15

Критичний контент стосовно Партії регіонів домінує у Львівській та Закарпатській областях - моніторинг

Лише у Львівській та Закарпатській областях на телебаченні домінує критичний контент та контекст стосовно Партії регіонів.

Такі дані загальнонаціонального моніторингу, який здійснила організація "Спільний простір" за сприяння Євросоюзу, оприлюднила сьогодні на прес-конференції виконавчий директор Львівського відділення КВУ Оксана Дащаківська.

Дослідження показали, що 45% виборців України інформацію про вибори отримують з телебачення, 23% - з друкованих видань, 22% - з телереклами, лише 8% - з інтернет-видань та соціальних мереж.

Серед ЗМІ у Львівській області для моніторингу вибрали: телебачення (ZIK, Львівське телебачення), друковані видання (Львівська газета, Експрес, Високий Замок) та інтернет-видання (Galinfo, Zaxid.net, Щоденний Львів).

Показники свідчать про те, що найменше висвітлюєтся у львівських ЗМІ Україна - Вперед Наталії Королевської та КПУ. Партія регіонів має стабільно 30-40%, Об'єднана опозиція 20-30%, Свобода та УДАР 10-15%.

У жовтні зросла кількість інформації про самовисуванців: з 14% до 26% порівняно з серпнем. Самовисуванці впевнено відбирають позиції основних гравців.

Майже в половині областей України (Волинська, Рівненська, Тернопільська, Луганська та інші) домінує в новинах та репортажах Партія регіонів. На Івано-Франківщині, Одещині, Херсонщині, Хмельниччині та Криму Партія регіонів домінує, але має відчутну частку критичного контенту. У Львівській та Закарпатській областях домінує критичний контент стосовно Партії регіонів.

Найбільш збалансовано подається інформація про опозиційних кандидатів та провладну партію саме на Львівщині та Закарпатті.

Згідно моніторингу, найбільш збалансовано новини подаються на Новому каналі. На Першому Національному та Інтері демонструють незбалансованість подачі новин на користь Партії регіонів. СТБ та 1+1 не звертають увагу на політичні новини, а на надзвичайні події, які відбуваються в житті людей, а винятком є канал ТВІ, який є повністю опозиційним каналом.

Оксана Дащаківська, підсумовуючи, додала, що чим ближче до кінця виборчої кампанії, тим більше з'являється негативної інформації про партії, особливо це стосується самовисуванців. Це так званий чорний піар, замовний матеріал, який щораз більше місця займають в ЗМІ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.