Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

vidomosti-ua.com

Вівторок, 16 жовтня 2012, 18:11

Депутати Львівської облради попросять в Садового грошей на збереження екології Стрийського району

Профільна комісія Львівської облради пропонує депутатам облради звернутися до міського голови Львова Андрій Садового з вимогою виділити цільові кошти для дотримання і виконання вимог-заходів по зонах санітарної охорони ІІ і ІІІ поясів Стрийського родовища води для м. Львова.

 

Таке рішення було ухвалене сьогодні, 16 жовтня, на засіданні екологічної комісії Львівської облради.

Члени комісії розглянули лист Стрийської районної ради щодо ситуації, яка склалася в зоні депресійної лійки водозабору "Стрий" для потреб Львова.

На землях Стрийського району, а саме Жулинської, Гірненської та Семигинівської сільських рад знаходяться водозабори м. Львова (37 свердловин), м. Дрогобича (27), м. Моршина (2). У зв'язку із значним водозабором в цих населених пунктах утворилася депресійна лійка і водопостачання населенню довелося централізувати.

У проекті зон санітарної охорони Стрийського родовища підземних вод розроблено II та III пояси, межі яких захоплюють Жулинську, Семигинівську, Гірненську, Розгірченську, Любинцівську, Нижньостинавську та Верхньостинавську сільські ради. Проектна продуктивність водозабору "Стрий" для міста Львова сягає 200 тис. м на добу, а в грошовому еквіваленті це становить в середньому 400 млн. грн.. в рік.

В той час сільські ради, які розташовані в депресійній лійці водозабору, не мають мінімальних коштів для забезпечення життєдіяльності територіальних громад, котрі до того ж обмежені у веденні господарської діяльності та користуванні землею з тієї причини, що розташовані у II поясі зони санітарної охорони родовища.

Депутати Стрийської районної ради вважають, що для забезпечення життєдіяльності цих територій щорічно потрібні кошти в розмірі 2 млн. грн., як компенсація за обмеження, в яких перебувають ці території.

"Ми неодноразово звертались до голови м. Львова А. Садового, отримували гарантійні листи, які не виконуються," — йдеться в листі.

Стрийські депутати також надали копію гарантійного листа від 02.12.2008, який підписав Львівський міський голова Андрій Садовий. В ньому Андрій Іванович запевняє: "Вивчивши дане питання, Львівська міська рада гарантує включити в план бюджету 2009р. та 2010р. кошти та профінансувати наступні пропозиції та програми Стрийської районної ради, як цільові кошти для дотримання і виконання вимог-заходів по зонах санітарної охорони ІІ і ІІІ поясів Стрийського родовища для м. Львова". Однак кошти до Стрийського району так і не надійшли ні в 2009-му, ні в 2010-му, і станом на сьогодні їх також немає.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.