Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Фінанси

Середа, 17 жовтня 2012, 12:25

Держбюджет України на наступний рік провалений – Пинзеник

Немає жодних шансів на те, що проект державного бюджету Украни на 2013 рік, який зараз перебуває на доопрацюванні в Кабінеті міністрів, буде виконаний.

Таку думку сьогодні, 17 жовтня, на прес-конференції висловив колишній міністр фінансів України Віктор Пинзеник. 

«Для того, аби виконати бюджет, видатки мали бути збільшені на 20%. У нас є дані за 9 місяців – приріст 9,9%. За цей час отримано 208 мільярдів гривень доходів. Розділіть на 9 місяців – це 23 мільярди. Лишилось три місяці – за решту місяців треба отримувати 37 мільярдів щомісяця. Порівняйте: в середньому отримували 23 мільярди за місяць прибутків, а за останні місяці слід отримати по 37. Це утопія, це нереально”, – зазначив Пинзеник. 

Він додав, що прогнозує дефіцит бюджету в наступному році у розмірі 4%.

За словами екс-міністра, сьогодні держава має брак коштів на казначейському рахунку, що призводить до непроплати багатьох зобов’язань – зокрема, і соціальних.

Одним із прихованих факторів дефіциту бюджету, як розповів Пинзеник, є гарантований борг.

«Це український винахід, коли один позичає гроші, а віддавати повинен інший. І чогось гарантом тут виступає уряд», – зазначив Пинзеник.

Дуже неприємна за його словами, ситуація в Україні в інвестиційній площині, оскільки наявна надмірна залежність бізнесу від свавілля чиновників.

Нагадаємо, 12 вересня Кабмін затвердив проект державного бюджету на 2013 рік із зростанням ВВП 4,5% та дефіцитом 1,65%, який згодом Верховна Рада повернула йому на доопрацювання. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.