Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

galychyna.info/

Четвер, 18 жовтня 2012, 13:54

Львівські балкони відновлюють німецькі реставратори

Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ та Львівська міська рада розпочали проект спільного фінансування реставрації балконів в історичному центрі Львова.

Про це на сьогоднішньому брифінгу повідомила начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

«В цьому році в нас небагато ремонтно-реставраційних робіт на балконах. Балкон на вул. Краківській, 17 знаходиться в аварійному стані, тому до робіт з ним ми взялися найперше. Закінчити роботу плануємо через місяць-півтора», - додала Лілія Онищенко. Всього 11 балконів на шести будинках пам'ятках архітектури повинні бути відреставровані в межах проекту.

Архітектор GIZ Анна-Марія Роте розповіла: «В жодному іншому європейському місті я не бачила стільки балконів, як у Львові, тому цей будівельний елемент відіграє важливу роль в загальному образі міста. Це також складний елемент для реконструкції, оскільки складається з багатьох матеріалів, кожен з яких потребує свого майстра. Нашою метою є ґрунтовна реставрація, а не косметичний ремонт на рік-два».

Виконуючий обов'язки голови правління інституту міста Олександр Кобзарєв додав, що грошовий внесок мешканців потрібен для того, щоб вони відчували свою участь в процесі розвитку міста. Ми б хотіли таким чином стимулювати розвиток відповідального господаря, який піклується не лише про свою квартиру, а й про місто загалом.

Роботи фінансуються німецьким товариством GIZ, Львівською міською радою та добровільними внесками власників квартир, де знаходяться балкони. Загальна сума договорів на реставрацію складає 710 тис. грн. Над реставрацією балконів на даний час працює 5 реставраційних фірм, а проведення робіт супроводжує архітектор проекту GIZ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.