Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

p-p.com.ua

Четвер, 18 жовтня 2012, 16:41

На Львівщині є 17 підприємств-«латифундистів»

У Львівській області працює 17 підприємств, які орендують більше 3 тис. га землі.

Такі дані надало головне управління агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації у відповідь на запит ЛОГО «Львівський прес-клуб», повідомив сьогодні, 18 жовтня, на прес-конференції керівник медіа-проектів прес-клубу Роман Шостак.

Серед підприємств, які орендують найбільшу кількість гектарів землі – ПП»Західний Буг» (20 тис 198 га), ПП «Лендком ЮК» (19 тис 909 га), ТзОВ «ЛВ Лімітед» (19 тис 232 га).

При цьому, за словами віце-президента Асоціації фермерів і приватних землевласників України Ярослава Кардаша, в Україні необхідно узаконити максимальну кількість землі, що перебуває у землекористуванні.

Це дозволить уникнути латифундизації землі, як, до прикладу, в Америці, зазначив Кардаш.

Тим часом, задля контролю якості використовуваних земельних угідь, фермерські господарства Львівщини до початку наступного року мають виробити паспорти сівозміни.

Як розповів начальник державної інспекції сільського господарства у Львівській області Іван Іващук, якщо до 1 січня господарства не виготовлять такі паспорти, то за законом муситимуть платити штраф у розмірі 30-50 неоподаткованих мінімумів для фізичних і 200-500 -- для юридичних осіб.

Практика свідчить, що місцеві підприємства більш відповідально ставляться до обробки землі, ніж фірми з іноземним капіталом, відзначає він.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.