Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

поліція

П'ятниця, 28 грудня 2018, 16:04

Одного з сільських голів Львівщини спіймали на хабарі

поліція

Чоловік отримав від керівника підприємства 55 тис. грн. "відкату" за виділення коштів на проведення робіт з встановлення вуличного освітлення. 

Про це повідомила прес-служба Головного управління Націльної поліції у Львівській області.

Учора, 27 грудня, очільника села затримали під час отримання від керівника підприємства 55 тисяч гривень "відкату" за перерахування бюджетних коштів за проведення робіт з встановлення вуличного освітлення. 

Під час проведення заходів щодо недопущення розкрадання бюджетних коштів правоохоронці задокументували протиправну діяльність сільського голови Городоцького району. За перерахування коштів з місцевого бюджету за проведені роботи останній вимагав 10% "відкату" від загальної суми договору.

Також виявилось, що підприємець був виконавцем робіт з встановлення вуличного освітлення у населених пунктах, підпорядкованій раді. З метою освоєння керівником підприємства бюджетних коштів наприкінці року голова запропонував йому укласти "угоду".

Під час проведення обшуків в офісі підприємства та за місцем мешкання його керівника було вилучено понад 2,5 мільйонів гривень та 26 тисяч доларів США.

Кримінальне провадження розслідується за кількома статтями Кримінального кодексу України: 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.