Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ЗМІ

AFP/SERGEI SUPINSKY

П'ятниця, 19 жовтня 2012, 11:32

Кличко – зірка виборчих перегонів в Україні – Financial Times Deutschland

Партія Віталія Кличка має хороший рейтинг в Україні завдяки новизні в політиці та жорсткій антикорупційній позиції, однак є чутки, що УДАР фінансують олігархи зі Сходу України.

Про це пише Financial Times Deutschland.

Завдяки поєднанню авторитету світового чемпіона та особистої порядності, зазначає видання, Кличку вдалося перед виборами до парламенту збурити український політичний ландшафт.

«Замість того, аби роздавати удари кулаками, він тепер змушений стояти на сцені та говорити промову. Це видовище без прикрас та з деякими паузами-роздумами. Звісно, з’являються типові для України фрази про боротьбу проти корупції, та, звичайно, Кличко обіцяє людям, що їм вестиметься краще: «Йдеться про зарплату, якої вистачатиме для життя, а не для виживання», проголошує політик та отримує на це боязкі оплески від публіки. Все-таки Кличко не є харизматичним промовцем», – пише журналіст Нільс Краймер (Nils Kreimeier).

Багато людей вважають команду Кличка вартісною альтернативою іншим політикам, йдеться у виданні, однак і тут не обходиться без критики.

«Критики питають себе, звідки в його партії гроші на дійсно потужну виборчу кампанію. І, як здебільшого це відбувається в Україні, навколо цього питання точиться багато чуток. До них належать непідтверджені підозри, що Кличка підтримують індустріальні олігархи зі Сходу країни, які бачать у ньому противагу команді Тимошенко», – йдеться у статті.

УДАР, зазначає видання, представляє себе як опозиційну партію, а Кличко вже оголосив, що ніколи не співпрацюватиме з правлячою Партією регіонів президента Віктора Януковича.

«Звісно, боксер зберігає дистанцію у відносинах з партією Тимошенко, лише з великими зусиллями вони зійшлися на тому, аби в деяких мажоритарних округах поступитись на користь іншої сторони. Завелика наближеність до Тимошенко була б ризикованою на цій фазі виборчої боротьби: ув’язнена політик, одна із найбагатших жінок Украни, має багато рішучих противників в країні», – пише журналіст.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.