Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

donbass.ua

П'ятниця, 19 жовтня 2012, 13:04

Костюк оцінив бюджет Олімпіади-2022 у 8 млрд. євро

Підготовка Львівської області до проведення Олімпіади-2022 у Львові потребуватиме 8 млрд. євро.

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Він розповів, що на Львівщині з цією метою необхідно збудувати низку нових стратегічних об’єктів, зокрема, у Львові – не менше п’яти потужних льодових арен (з кількістю глядацьких місць від 6 до 12 тисю), сучасної санно-бобслейної траси та критого льодового стадіону для ковзанярських видів спорту.

«Попередня орієнтовна сумарна вартість таких об’єктів – 390 млн. євро. До цих спортивних об’єктів потрібно додати ще олімпійське селище для спортсменів та представників ЗМІ на понад 10 тис. місць та міжнародний медіа-центр на 40 тис. кв м», – зазначив Костюк.

Відповідні спортивні об’єкти, за словами голови Львівської ОДА, слід побудувати і в Тисовці та Воловці з вкладенням коштів на суму 1 млрд. євро.

Окрім того, проведення Олімпіади-2022 потребуватиме побудови 21 995 номерів у готелях та 2 137 місць в альтернативних житлових приміщеннях, зазначив керівник області. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.