Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

press.org.ua

П'ятниця, 19 жовтня 2012, 15:31

Учні професійно-технічних навчальних закладів Львівщини не отримали обов'язковаої зарплати за свою виробничу практику

Учням Міжрегіонального вищого професійного училища автомобільного транспорту та будівництва не виплачена заробітна плата за проходження виробничої практики.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львова.

"Суб’єкти господарювання також не переказували 50% доходу студентів під час практики на рахунок навчального закладу, як цього вимагає закон. Натомість кошти за проходження виробничої практики у низці випадків оплачували самі ж учні", – зазначено у повідомленні.

Численні порушення прав неповнолітніх виявили також прокуратура Залізничного району Львова у Вищому професійному училищі №20, прокуратура Галицького району Львова у Львівському професійному ліцеї торгівлі та сфери послуг, прокуратура Шевченківського району Львова у вищому професійному училищі №29.

"Посадові особи відділу у справах дітей департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради упродовж 2011-2012 років не провели жодної перевірки дотримання прав учнів професійно-технічних навчальних закладів Львова. У вказаному департаменті взагалі відсутня інформація про перебування неповнолітніх у трудових відносинах, що унеможливлює здійснення своєчасного захисту та поновлення прав дітей у разі порушень", – пояснюється у повідомленні.

В цілому за результатами перевірок у цій сфері прокуратура міста порушила 1 кримінальну справу, яка уже скерована до суду.
Також на усунення порушень законності у вказаній сфері внесені 18 подань органам виконавчої влади, місцевого самоврядування та навчальним закладам міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.