Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

chaosss.info

Понеділок, 22 жовтня 2012, 11:06

Що це за об’єднання «Батьківщина», коли його члени стають анархістами? – відповідь ПР щодо подій у 122 ОВК

ЛОО Партія регіонів оприлюднила свою заяву у відповідь на звинувачення Львівського регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» у зв’язку із обранням головою ОВК у в. о. № 122 (Яворівський та Жовківський райони) Н. Станько, яку «Батьківщина» відкликала з посади секретаря комісії.

 

Про це повідомляє прес-служба ЛОО Партії регіонів.

Подаємо текст заяви повністю:

«В черговий раз Об’єднана опозиція спробувала звинуватити Партію регіонів в своїй безпомічності по формуванню окружних виборчих комісій. Мова йде про ОВК 122 виборчого округу, де представниця «Батьківщини» Н. Станько тривалий час виконувала обов’язки секретаря цієї комісії. Не Партія регіонів, а ВО «Батьківщина» попросила Центральну виборчу комісію за десять днів до виборів замінити її іншою людиною.

Мотиви цього рішення штабу «Батьківщини» нам не відомі, але ЦВК пішла на зустріч і задовольнила їхнє прохання. Так де ж тут рука Партії регіонів і спроба «фальсифікацій виборів»?

Фактично, тепер не тільки секретар, але й голова цієї комісії – прихильники ВО «Батьківщина». Інакше, що це за об’єднання під такою красивою назвою «Батьківщина», коли його члени так легко стають анархістами? Хоча, якщо уважно простежити політичну риторику цієї ж «Батьківщини», то саме анархію в державі їм дуже хотілось би викликати.

Всьому є межа, але зухвалість, з якою представники ВО «Батьківщина» в своїх прорахунках в тому числі і формуванні виборчих комісій звинувачують нашу політичну силу, викликає обурення.

Ми дійсно розуміємо, що, можливо, найслабшою ланкою цієї виборчої кампанії є формування комісій. На жаль, підготовлених людей для цієї роботи бракує не тільки маргінальним політичним силам. Безперечним є факт, що багато з тих партій, котрі отримали право формувати виборчі комісії, спеціально для цього створені. Але тут питання не до влади, а до законодавства. Наступна Верховна Рада мала би розібратись з цим і прийняти новий закон «Про політичні партії в Україні», який би дав можливість познімати з реєстрації ці карликові, технологічні партії, до послуг яких у значно меншій мірі вдається влада, ніж опозиція. Це підтверджує біглий аналіз формування виборчих комісій на Львівщині.

Разом з цим ми не виключаємо, що і представники нашої партії, можуть піддаватися підкупу, бути причетними до маніпуляцій на користь не наших, а грошовитих кандидатів у народні депутати України.

Кожному такому факту буде дана принципова оцінка».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.