Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

uk.wikipedia.org

Понеділок, 22 жовтня 2012, 14:21

Археологи зафіксували точні межі Великої міської синагоги на вул. Староєврейській у Львові

Під час археологічних досліджень у Львові на пл. Арсенальній та на суміжній ділянці на вул. Староєврейській зафіксовані точні межі Великої міської синагоги.

 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

"Ми змогли зафіксувати точні межі Великої міської синагоги, яка є під шаром плит і шаром асфальту. Бо у радянські часи там була стоянка автобусів "Інтуриста", і цю ділянку заасфальтували. Тоді, коли її впорядковували у 80-х роках, то цей асфальт покрили плитами і протрасували ніби стіни великої міської синагоги. Протрасували їх, швидше за все, по картографічних матеріалах, але не по дослідженнях. епер нашим завданням було знайти точні кути Великої міської синагоги. Для того розкапали до глибини 2 м. В одному місці навіть знайшли сліди підлоги Великої міської синагоги", зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, 26 вересня на пл. Арсенальній та суміжній ділянці на вул. Староєврейській розпочалися археологічні роботи для виявлення точного розташування елементів фундаментів, та збору інформації про будівлі Великої міської синагоги та Бейт Гамідрашу, зруйнованих під час Другої світової війни для проекту облаштування площі Трьох синагог.

Облаштувати площу планують за 1-2 роки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.