Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

uateka.com

Понеділок, 22 жовтня 2012, 17:49

Пам’ятний знак начесть полеглих вояків УПА відкрили у Радехівському районі

У полі, неподалік села Торки Радехівського району, відбулося відкриття та освячення пам’ятного знака на честь п’ятьох полеглих вояків УПА, де 6 листопада 1948 року відбувся нерівний бій воїнів УПА з енкаведистами.

Про це повідомляє прес-служба Львівської облради.

П’ятеро українських месників – Василь Середа, Дмитро Микитюк, Григорій Демчина, Ярослав Коломаз та Ганна Коломаз – не підкорилися наказу енкаведистів здатися й підірвали себе гранатою.

На початку 90-х років на цьому місці булоа насипана символічна могила і встановлений дерев’яний хрест на честь полеглих повстанців. Цьогоріч зусиллями громади села Торки на місці боротьби повстанців встановили пам’ятний знак.

На урочистостях відкриття були також присутні родичі полеглих героїв, зокрема, рідна сестра повстанця Володимира Середи Ганна Климко, його онук Юрій Шаваров – сьогодні головний хірург Львівської області, донька повстанця Григорія Демчини Марія Гурська. Також данину пам’яті нескореним воякам-упівцям прийшли віддати ветерани УПА, священики, представники громадськості, мешканці села Торки і навколишніх сіл Стоянів, Йосипівка, мешканці сусідніх сіл Сокальського району та представники влади Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.