Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

PR

Вівторок, 23 жовтня 2012, 10:48

«Батьківщина» і «Свобода» на Львівщині «побили горщики»(+фото, відео) ®

РЕКЛАМА 22 жовтня вся Львівщина побачила справжнє обличчя так званої «об’єднаної опозиції» - мешканці області мали змогу на власні очі переконатися в тому, що у передчутті поразки на виборах до парламенту, які відбуватимуться вже цієї неділі, у «опозиціонерів» остаточно здали нерви.

 «Шановні пенсіонери та спостерігачі! У зв’язку з закінченням останнього етапу виборчої кампанії штаб Об’єднаної Опозиції Батьківщина запрошує Вас прибути для отримання матеріальної допомоги у сумі 500 грн.», - ідеться в повідомленні. Окрім власне запрошення, листівки містять місце та час, коли можна «вдало» продати власний голос.

Листівки такого змісту «прикрасили» стовпи, автобусні зупинки, паркани та стіни будівель у Львові, Пустомитах, Городоцькому, Сколівському районах Львівської області та інших. Зазначимо, що своїми діями представники так званої «об’єднаної опозиції» грубо порушили виборче законодавство, зокрема, частину другу статті 6 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: «Застосування насильства, погроз, обману, підкупу чи будь-яких інших дій, що перешкоджають вільному формуванню та вільному виявленню волі виборця, забороняється».

Для прояснення ситуації журналісти навідались до одного із районних штабів ВО «Батьківщина», що знаходиться у місті Сколе. Прибувши до штабу, представники ЗМІ упевнились в тому, що виборці не оминули увагою заманливі листівки: біля приміщення штабу «опозиціонерів» Сколівщини поволі вишикувалась черга за омріяними грішми. На питання журналіста чи дійсно пенсіонери чекають на отримання грошей, ті відповіли, що вони чекають на отримання 500 гривень.

Проте, як з’ясувалося згодом, грошей представники «Батьківщини» не видавали і не видаватимуть. Як пояснив журналістам заступник керівника Сколівського виборчого штабу ВО «Батьківщина» Ігор Свистун, підкуп виборців за 500 гривень - це звичайнісінька провокація, яку застосували їх основні конкуренти у цьому регіоні - представники ВО «Свобода».

«Це брудна провокація проти нашої політичної сили з боку наших основних конкурентів!» - обурюється Ігор Свистун.

Нагадаємо, що напередодні в неділю в Броварах з'явилися фальшиві бігборди начебто від ВО «Батьківщина». На них йдеться про те, що кандидат від політичної партії УДАР купив Батьківщину, «Батьківщина не підтримує жодного кандидата по округу №97» та сфальсифіковані слова знятого на користь УДАРівця кандидата від ВО «Батьківщина» про те, що його «зняли проти його волі».

Ці випадки красномовно свідчать про те, що у так званому демократичному таборі опозиціонерів вже давно не все так добре. Прикладів того, як так звані нібито об’єднані опозиціонери вдаються до найбрудніших технологій проти своїх соратників стає тим більше, чим менше днів залишається до виборів. Одного разу українці вже відчули на собі «силу» такого об’єднання псевдодемократичних сил, коли «помаранчева» коаліція забула про проблеми держави, а день за днем влаштовувала політичну гризню. Схоже, історія повторюється, та навряд чи наші громадяни знову захочуть бачити таких людей
у Верховній Раді.

 

IMG 7786IMG 7803IMG 7791

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.