Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Музика

Четвер, 25 жовтня 2012, 16:44

Софія Губайдуліна завітала до Львова на «Контрасти»

Відома російська композиторка-авангардистка Софія Губайдуліна прилетіла до Львова. Сьогодні вона зустрінеться з викладачами та студентами Музичної академії ім. Лисенка. Завтра у Львівській філармонії відбудеться концерт «Софія Губайдуліна на Контрастах».

Камерний оркестр «Віртуози Львова» виконає два твори композиторки – «Ліра Орфея» та «Фахверк». Диригувати буде Святослав Веляник (Польща).

Разом з Губайдуліною приїхав до Львова і Роман Юсипей, відомий баяніст. Він також виступатиме під час концерту, виконає соло на баяні у другій частині програми.

Софія Губайдуліна сьогодні мешкає у Німеччині, пише серйозну, інтелектуальну музику. Свого часу композиторка також експериментувала з електронною музикою. Але у коментарі Варіантам, зізналась, що розчарувалась у цій музиці.

Авторитетом і орієнтиром у музиці для Губайдуліної протягом всього творчого шляху залишається Йоганн Себастьян Бах. Що ж до сучасної класичної музики, то вважає, що вона занепадає. Губайдуліна зазначає також, що її музика для того, щоб залучати, а не розважати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.