Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

uk.wikipedia.org

П'ятниця, 26 жовтня 2012, 16:57

Центр міської історії у Львові запрошує на конференції яничарів – Лясковська

Депутат Львівської міської ради (УНП) Віра Лясковська звинуватила Центр міської історії Центрально-Східної Європи у тому, що там запрошують на наукові конференції науковців-провокаторів.

Про це Лясковська заявила сьогодні, 26 жовтня, на нараді з питань збереження пам'яток архітектури за участі голови Львівської ОДА Михайла Костюка, міністра культури Михайла Кулиняка та громадських діячів.

«В цьому центрі було проведено кілька конференцій, на які були запрошені отакі яничари, які мають українські прізвища, проте живуть в Канаді, в Америці. Вони, видно, оплачені, приїжджають сюди і займаються провокацією – виступають з антиукраїнськими програмами – що це українці вбивали і розстрілювали євреїв і так далі», – розповіла Лясковська.

Депутатка додала, що також має сумніви щодо якості реставраційних робіт у Львові, які фінансує Центр міської історії.

Зазначимо, що Центр міської історії Центрально-Східної Європи було засновано у Львові 2004 році як неприбуткову організацію.

«Як інститут історичних досліджень, ми намагаємося продукувати нові інтелектуальні поштовхи для розвитку актуальних питань науки та сприяти формуванню обґрунтованої думки. За допомогою інформації та відкритих дискусій ми хочемо запобігти маніпуляції історією з політичною метою. Завдяки конференціям, семінарам та виставкам ми сподіваємося популяризувати науковий та культурний обмін інформації», – зазначено на сайті Центру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.