Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

files.ub.ua

Субота, 27 жовтня 2012, 14:59

Україна переходить на зимовий час

О 04:00 28 жовтня в Україні стрілки годинника будуть переведені на одну годину назад.

 

В Україні перехід на літній час вперше відбувся в 1917 році, а з 1981 року вже в СРСР знов регулярно вводився літній час.

Цієї традиції почала дотримуватися і Україна з 1991 року.

До 1996 року зимовий час вводився в останню неділю вересня. Після цього уряд вирішив синхронізувати переведення стрілок з більшістю європейських країн. 

Переведення стрілок годинника на годину вперед влітку і на годину назад взимку в цілях економії енергетичних ресурсів вперше був проведений у Великобританії в 1908 році. Ідея економії енергетичних ресурсів шляхом переведення стрілок належить Бенджаміну Франкліну, американському державному діячеві, одному з авторів Декларації незалежності США. У самих же Сполучених Штатах Америки перехід на літній і зимовий час застосовується з 1918 року. 

В даний час режим переведення стрілок на літній час застосовується більш ніж в 110 країнах на всіх широтах від Канади до Австралії, і у всіх європейських державах. Вважається, що перехід на літній час дає економію електроенергії, а також викроює зайву годину длявідпочинку в світлий час доби. 

Деякі країни відмовилися від переходу на літній і зимовий час, в тому числі і ряд колишніх радянських республік. Сезонне переведення годинникової стрілки скасоване у низці держав, серед яких Японія, Китай, Сінгапур, Естонія, Грузія, Узбекистан, Таджикистан, Туркменістан і Казахстан, Росія.

Джерело: Українські новини

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.