Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

tsn.ua

Неділя, 28 жовтня 2012, 09:55

На 8 виборчих дільницях 115 в.о. у Львові – проблеми з бюлетенями (ДОПОВНЕНО)

На 8 виборчих дільницях 115 в.о. у Львові – проблеми з бюлетенями

Про це повідомив представник ГО ОПОРА Андрій Дутчак в соціальних мережах

"Ну як у воду дивився. На 115 ОВК проблеми з бюлетенями на 8 дільницях", повідомив він. 

Зараз уточнюємо які саме проблеми. 

На виборчих дільницях №461947, №461925 та ще шістьох зі 115 округу члени комісії неправильно проставили штамп «Вибув» навпроти політичної партії «Собор». Замість того, щоб проставити штампи в у полі, де виборець повинен ставити «галочку», члени комісії проштампували бюлетені біля  назви політичної партії, - офіційно повідомила ГО ОПОРА.

Ще напередодні дня голосування про це повідомили окружну комісію. Та, у свою чергу, зв'язалась з ЦВК. Представники Центральної виборчої комісії дали вказівку додруковувати бюлетені. Проте, вранці, 28 жовтня, побоюючись ризику невчасного відкриття зазначених дільниць, ЦВК дає доволі суперечливу вказівку — розпочинати голосування на наявних бюлетенях і очікувати, коли привезуть нові. Опісля, виборці повинні продовжувати голосувати на нових бюлетенях. Наразі, як повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, члени ДВК додатково інформують виборців про те, що партія «Собор» вибула.

До такого рішення ЦВК є кілька суттєвих зауважень. Зокрема, яким чином рахуватимуть бюлетені, на яких неправильно проставлений штамп «Вибув», адже, при наявності більше 10% таких бюлетенів на дільниці  вибори можна визнати недійсними.

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.