Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

університет Франка

Вівторок, 26 березня 2019, 15:58

Іноземні студенти здаватимуть ЗНО з мови навчання

університет Франка

З 2020 року після першого курсу студенти-іноземці здаватимуть тест з мови навчання.  

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки в Україні.

Сьогодні, 26 березня, під час виступу на Другому українському форумі міжнародної освіти в Києві, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич повідомила, що вже восени цього року іноземці здаватимуть пробний тест.

«Як ми й обіцяли торік під час Першого українського форуму міжнародної освіти, цього року восени відбудеться перший пробний іспит з мови навчання. Це буде пілотний проект, в якому візьмуть участь не всі ЗВО. Але вже з 2020 року ЗНО з мови навчання будуть здавати усі іноземні студенти після закінчення 1 курсу. Цим питанням опікується Український центр оцінювання якості освіти. Після проходження ЗНО іноземний студент отримуватиме сертифікат про складання іспиту, який дає право йому продовжувати навчання на другому курсі», – пояснила Лілія Гриневич.

Вона додала, що студенти, які мають міжнародні сертифікати на кшталт IELTS, TOEFL, Cambridge Certificate, з рівнем знань не менше В1 здавати ЗНО не будуть. Їхній сертифікат автоматично враховуватиметься як успішно складений іспит.

«Відповідно, якщо ми висуваємо такі вимоги до знань мови навчання студентами, то ще суворіші вимоги мають бути і до викладачів закладів освіти, які навчають іноземних студентів. Їхній рівень володіння мовою має бути не нижче В2. Цього року ми приділятимемо особливу увагу виконанню цих умов», – додала Міністр.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.