Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

http://24tv.ua

Понеділок, 29 жовтня 2012, 12:49

В день виборів правоохоронці Львівщини зафіксували 13 правопорушень

Впродовж 28 жовтня правоохоронці Львівської області зафіксували 13 правоопорушень і склали 2 адміністративні протоколи під час виборчого процесу.

Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України у Львівській області.

28 жовтня о 10 год. 20 хв. до чергової частини Жовківського РВ ГУМВС України надійшло повідомлення від Голови ДВК №460478, що у селі Стара Сквар'ява. Жінка просила вжити заходів до 36-річного чоловіка, який порушує роботу дільничної виборчої комісії. З'ясувалось, що порушник прийшов на виборчу дільницю о 7 год. ранку, показав посвідчення преси Львівського регіону з печаткою однієї з партій. Перебуваючи у приміщенні для голосування, чоловік намагався безпідставно перевіряти документи спостерігачів та виборців, чим перешкоджав роботі ДВК.

Проти порушника у Жовківському райвідділі міліції складено адмінпротокол за ознаками статті 173 (дрібне хуліганство) КУпАП.
Ще один адміністративний протокол за ознаками частини 1 статті 178 КупАП склали співробітники Сихівського райвідділу міліції. Дільничний інспектор міліції повідомив до райвідділу про те, що на дільниці № 461977 у місті Львові один зі спостерігачів перебуває у стані алкогольного сп'яніння. У цьому ж районі співробітники міліції затримали чоловіка, який викрав загальнодержавний багатомандатний бюлетень і хотів продати його за 200 гривень. За цим фактом проводиться перевірка.

Співробітники Буського РВ проводять перевірку за фактом порушення виборчого процесу. У смт Красне невідомий чоловік прийшов на виборчу дільницю, щоби проголосувати і намагався винести бюлетені, які склав у декілька разів. Голова ДВК забрала у нього бюлетені, після цього чоловік покинув дільницю. За цим фактом матеріали скеровані в прокуратуру Буського району для прийняття рішення.

Натомість Міністерство внутрішніх справ зафіксувало в цілій Україні 584 порушення в день виборів. Найбільша кількість порушень зафіксована в Києві – 115, найменша – по два - в Кіровоградській та Одеській областях.

Серед усіх порушень найчастіше зустрічалася незаконна агітація – 147 випадків, підкуп виборців – 68, порушення виборчого законодавства – 34 і пошкодження бюлетенів для голосування 27 випадків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.