Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

Reuters

Понеділок, 29 жовтня 2012, 13:13

Партія Кличка проходить до парламенту – Frankfurter Rundschau

Вибори до парламенту в Україні відзначились стриманим успіхом опозиції, несподіваним проходженням партії Кличка, перемогою Партії регіонів, яка, проте, затьмарена виборчими маніпуляціями.

Таку інформацію про парламентські вибори в Україні подає Frankfurter Rundschau.

«Українські парламентські вибори подали очікуваних та неочікуваних переможців. Екзит-поли віддають найбільше голосів партії президента Віктора Януковича. Чотири найважливіші опитування дають його Партії регіонів між 28 та 32 відсотками голосів. Це очікувана перемога над об’єднанням ув’язненої Юлії Тимошенко, яке здобуло від 23 до 25 відсотків голосів», – пише видання.

Цілком несподіваними, зазначає газета, виявились хороші результати опозиційних ультранаціоналістів 11-12%, в той час, як багато хто сумнівався, чи набере ВО «Свобода» хоч 5% для проходження в парламент.

«Боксер Віталій Кличко, згідно з опитуваннями, здобуває від 13 до 15 відсотків голосів. Для нової сили, яка вперше вступає в державний масштаб, це хороший результат; однак; утім, він має підставу надіятись, обігнати «Батьківщину» Юлії Тимошенко і стати новим опозиційним лідером», – йдеться у виданні.

Згадує газета і про маніпуляції на виборах: «У портовому місті Одесса кабінки були обладнані ручками із зникаючим чорнилом. В Донецьку, як повідомляють спостерігачі від Комітету виборців України, виборців масово довозили до виборчих дільниць. У Луганську кандидат обіцяв виборцям пакети з харчами за голосування за нього», – повідомляє видання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.