Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

gazetavv.com

Вівторок, 30 жовтня 2012, 13:43

Дорога України на Захід закрита – Frankfurter Allgemeine Zeitung

Після таких катастрофічних вироків, як вчорашній звіт міжнародних спостерігачів про українські парламентські вибори, наразі дорога України на Захід закрита.

Таку думку висловлює оглядач Frankfurter Allgemeine Zeitung Рейнхард Везер (Reinhard Veser).

«У випадку, якщо найближчим часом Київ не візьметься за ґрунтовні зміни, виторгуване асоційоване членство між Україною та ЄС може помандрувати в архіви як втрачений документ. ЄС не може вчинити інакше, якщо він хоче зберегти довіру до себе як до спільноти цінностей», – пише Везер.

На його думку, такий розвиток подій поганий для обох сторін з однієї і тієї ж причини: через це зростає небезпека, що Янукович приведе країну під вплив Росії.

«І тут демократичний вектор розвитку України, який, як показує результат виборів, досі є бажаним серед українців, буде залежним не лише від владоможців у Києві, а від їх колег із Москви», – пише журналіст.

Везер вважає не до кінця зрозумілим, чи теперішнє співвідношення політичних сил в Україні гратиме на руку Путіну.

«Опозиція не може повністю погодитись з виборами – з чистої необхідності: якщо вона не проявить жодного опору, вона втратить симпатії своїх найвірніших прихильників, а в такому випадку стане легкою жертвою для подальших репресій», – висловлює свою думку Везер.

Він додає, що можлива ескалація політичного протистояння в Україні могла б настільки ослабити Януковича, що він швидше увірветься, ніж піде в розкриті обійми Москви.

Однак, на думку журналіста, ця ж ескалація могла б зміцнити ті сили режиму, які з господарського інтересу віддадуть перевагу веденню бізнесу з ЄС, а не з Росією.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.