Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

emojpg.ru

Вівторок, 30 жовтня 2012, 15:13

Вибори в Україні поглибили політичний розкол – польські ЗМІ

З точки зору української опозиції вибори повинні були принести зміни. Цього не сталося. Що гірше - поглибився політичний розкол, бо на виборах успіх отримали радикальні партії.

Вибори в Україні мали допомогти зрозуміти, що далі – демократія чи автократія: держава, де панує закон чи корупція і беззаконня; більше Європи і менше Росії. Українська опозиція поставила на прорив. Правляча Партія регіонів сподівалася підтвердити свій курс, який служить насамперед інтересам багатих бізнесменів і є сильним на сході країни. Звичайні люди не мають з цього користі. Сьогодні Україна знаходиться для Європи в політичній ізоляції, тому порозуміння між Україною та Євросоюзом були відкладені в сторону.

Відсутність напрямку

Результати виборів не принесли змін. Немає політичного табору, який може розраховувати на сильну підтримку суспільства. Навпаки - виборці показали політикам по обидві сторони барикад жовту картку. Хоча Партія регіонів Віктора Януковича здобула найбільше голосів на виборах, але, як і раніше, вона повинна хвилюватись через те, чи зможе отримати свою більшість. За кілька днів стане відомо, який буде поділ мандатів. Цілком можливо, що партія Януковича знову залежатиме від коаліції з Комуністичною партією.
Це, в свою чергу, може подвоїти число депутатів. Комуністи користуються невдоволенням у східній частині України через складну економічну ситуацію. Вони вимагатимуть від Партії регіонів більше влади і впливу, якщо регіонали потребуватимуть їхніх голосів. Україна повинна буде найближчим часом перетворитися на більш комуністичну країну.

Опозиція втратила свій шанс

Опозиція також не досягла своєї мети. Партія «Батьківщина» Юлії Тимошенко залишається другою політичною силою в Україні. Тільки в поєднанні з партією «УДАР» Віталія Кличка вона зможе ставити чоло апаратові влади Януковича. Сама ж, як опозиція, є занадто слабкою.
Той факт, що партія «УДАР» посіла третє місце на виборах показує те, наскільки зараз змінюються політичні погляди в Україні. Перш за все, молоді виборці розраховують на політичне відновлення країни, а це якраз символізує «УДАР». Партія Кличка не в змозі самостійно зруйнувати монополію Партії регіонів. Навіть спільними зусиллями дві опозиційні партії не змогли б захопити владу, але разом вони мають можливість створити сильну опозицію в новому парламенті.

Успіх радикалів

До опозиції в українському парламенті також буде належати «Свобода». Свободівці, як і комуністи, успіху досягнули завдяки протестові виборців. Вперше на цих виборах ця радикальна партія переступила виборчий поріг. «Свобода» відкидає вплив Росії, але скептично налаштована і до Європи. В її лавах процвітає расизм і антисемітизм. Замість вільного ринку, її лідери ставлять на економіку держави.
Замість остаточного рішення щодо подальшого напрямку руху України, парламентські вибори лише поглибили політичний поділ країни. Вітер у вітрила зловили радикальні партій. Майбутній парламент віддзеркалюватиме розкол суспільства. Україна залишається важким партнером для Європи.

Джерело: wiadomosci.onet.pl

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.