Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

Четвер, 1 листопада 2012, 11:22

Виставка D?a de los Muertos відкриється завтра у Львові

Завтра, 2 листопада, о 18:00 відбудеться відкриття виставки Тараса Кеба «D?a de los Muertos» у галереї Правда, Б (вул. Вірменська, 25) у Львові.

 

Про це повідомляють організатори виставки.

«День Мертвих (ісп. D?a de los Muertos) – свято, присвячене пам'яті померлих, що проходить щорічно 1 і 2 листопада в Мексиці та в більшості латиноамериканських країн. За традицією в ці дні душі померлих відвідують рідні домівки та своїх родичів. Традиція походить від індіанців майя і ацтеків. Святкування календарно збігається з двома католицькими святами – Днем Всіх Святих (1 листопада) і Днем Всіх Душ (2 листопада). Традиції, пов'язані зі святом, включають в себе створення приватних вівтарів в честь покійного, що включають черепи з цукру, вербену, улюблені продукти та напої померлого та відвідування могили з цими подарунками», – зазначено у повідомленні.

Цими днями влаштовують також карнавал із солодощами у вигляді черепів та спеціальними фігурками одягнених жіночих скелетів (Катріна – ісп. La Calavera de la Catrina, модниця, франхіта).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.