Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

pravda.lutsk.ua

П'ятниця, 2 листопада 2012, 14:23

Верховна Рада отримали 23 нардепи від Львіщини

За результатами парламентських виборів, від Львівської області до Верховної Ради потрапило 23 депутати, а ще 7  - є вихідцями із Львівщини. 

Завдяки мажоритарній складовій до парламенту пройшли 6 представинків Об’єднаної опозиції: Василь Пазиняк, Олег Канівець, Михайло Хміль, Роман Ілик, Лідія Котеляк та Степан Курпіль, 4 депутати від ВО «Свобода» – Юрій Михальчишин, Андрій Тягнибок, Ірина Сех та Ірина Фаріон, а також самовисуванець Ярослав Дубневич.

За партійними списками найбільше «львівське лобі» – 8 нардепів – подарувала майбутньому парламенту ВО «Свобода». Від цієї партії депутатами стали Олег Тягнибок (№1), Олег Панькевич (№7), Ігор Янків (№10), Леонтій Мартинюк (№11), Руслан Кошулинський (№ 12), Ігор Кривецький (№13), Михайло Блавацький (№17) та Олег Махніцький (№21).

Від ВО «Батьківщина» до Верховної Ради потрапили Андрій Парубій (№21) та Степан Кубів (№23), від УДАРу – Ярослав Гінка (№20).

Пройшли до парламенту колишні львів'яни і за списками інших політичних партій: від Партії регіонів – Ганна Герман (№13), від КПУ – Адам Мартинюк (№8) та Олександр Голуб (№11).

До Верховної Ради також потрапили двоє колишніх львів’ян-свободівців – голова фракції ВО «Свобода» у Рівненській облраді Олег Осуховський (в.о. №152) та голова фракції цієї партії у Волинській облраді Анатолій Вітів (№6 у списку).

Слід зауважити, що нардепами стало ще двоє колишніх львів’ян, які вибороли перемогу в мажоритарних округах України поза Львівщиною.

У в.о. №158 у Полтавській області переміг самовисуванець Володимир Пилипенко, а на Черкащині (в.о. №195) – самовисуванець-регіонал Володимир Зубик.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.