Роман Кошла,  2 листопада 2012

Варіанти на вікенд

Ще один робочий тиждень осені нарешті завершується, а редакція Варіантів, як завжди, допомагає Вам у пошуках варіантів проведеннядозвілля. Ось, що на Вас чекає цього тижня.

Музичні варіанти

Якщо Ваш настрій співпадає із настроєм автора і Вам теж хочеться співати, а душа хоче спокою та релаксу, то в суботу, 3 листопада, у Львівському Палаці Мистецтв Симфонічний оркестр Cantabile Orhcestra представляє новий проект Hans & Johns.

У програмі концерту твори Ганса Ціммера, Джона Вільямса, Джона Пауелла. Скоріш за все ці імена для більшості маловідомі, але це саме ті генії, які писали саундтреки для таких кінострічок, як Зоряні Війни, Пірати Карибського Моря, Гаррі Поттер, Індіана Джонс, Мадагаскар та інших.

Якщо ж музика із кінострічок,не зважаючи на її геніальність, Вас не влаштовує, або цього Вам замало, то концерт класичної музики Viva String Quartet у Храмі Пресвятої Євхаристії у неділю, де звучатимуть твори А.Шнітке, П.І.Чайковського, К.Сен-санса, Ж.Масне, Й.С.Баха, Г.Ф.Генделя саме для Вас.

Ну і ще, як бонус, для Вас це все зовсім нудно то концерт тернопільського гурту Los Colorados може підійти. Агро-фольк-рок гурт завітає в черговий раз до Львова і їхній концерт розпочнеться о 20:00 у Хмільному домі Роберта Домса.

Варіанти на кіно

Тепер перейдемо до хорошого кіна, а цього тижня воно і справді хороше та варте вашої уваги.

007: Координати Skyfall. Один із найочікуваніших фільмів осені і, мабуть, року про агента 007. Фільм є логічним продовженням двох попередніх частин: «Квант милосердя» та «Казино «Рояль». У 23 частині «Бондіани» агент 007 повинен ліквідувати загрозу, яка нависла над серцем Британської розвідки МІ6.

«Монстри на канікулах». Коли у Дракули з’явилася маленька донька, його основним бажанням стало захистити її від кровожерних і страшно галасливих людей. Для цього він спорудив місце, де всі темні сили могли б почувати себе в безпеці. Так з’явився готель «Трансільванія», надійно прихований від очей настирливих людей. Та одного дня на порозі цього замку з’являється турист. Тоді і починався найжахливіший кошмар для монстрів.

FURTHER. Фільм Джеремі Джонса знімався упродовж двох років в незвіданих доти місцях Аляски, Австрії, Норвегії та Японії. Кінострічка є другою частиною трилогії DEEPER, FURTHER, HIGHER, і відкриває перед глядачами світ фрірайду. У фільмі Джеремі Джонс черговий раз демонструє унікальне володіння технікою катання на сноуборді поза трасами.

Неймовірної краси та складності проїзди неторканою цілиною від кращих світових фрірайдерів, включно з такими легендарними спортсменами, як: Терьє Хааконсен (Terje Haakonsen), Мітч Тоелдерер (Mitch Toelderer), Джош Дірксен (Josh Dirksen), а також молодих зірок сноубордингу Лукаса Дебарі (Lucas Debari), Форреста Ширера (Ferrest Shearer).

Арт-варіанти

На «закуску», найбільш «просунутим» нашим читачам радимо відвідати виставку «На образ і подобу…» Остапа Лозинського у галереї  ICONART. Проект присвячений людям, які оточують автора, які для нього є важливими і дорогими, і очевидно теж є часточкою Бога, адже для Остапа знайомства та перетини людей є не випадковістю, а даються зверху і мають певну ціль.

Також сьогодні розпочинається виставка D?a de los Muertos у галереї-батярні «Правда,Б», що на вул. Вірменській, 25.

День Мертвих (ісп. D?a de los Muertos) – свято, присвячене пам’яті померлих, що проходить щорічно 1 і 2 листопада в Мексиці та в більшості латиноамериканських країн. За традицією в ці дні душі померлих відвідують рідні домівки та своїх родичів. Традиція походить від індіанців майя і ацтеків .

Святкування календарно збігається з двома католицькими святами – Днем Всіх Святих (1 листопада) і Днем Всіх Душ (2 листопада). Традиції, пов’язані зі святом включають в себе створення приватних вівтарів в честь покійного, що включають черепи з цукру, вербену, улюблені продукти та напої померлого та відвідування могили з цими подарунками.

У ці дні влаштовується карнавал, готуються солодощі у вигляді черепів, робляться спеціальні фігурки одягнених жіночих скелетів – Катріна, тобто модниця, франтіха (ісп. La Calavera de la Catrina). До дня мертвих прикрашають помешкання, вулиці, ринки та кладовища стрічками та квітами, дороги до будинків померлих вимощують свічками, щоб небіжчик міг знайти дорогу додому.

Теплих Вам вихідних!

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.