Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

nter.net.ua

П'ятниця, 2 листопада 2012, 19:06

Італія також відзначає 140-річчя з дня народження Соломії Крушельницької

Цього року в Італії відбувся ряд заходів, присвячених 140 річниці від дня народження Соломії Крушельницької.

 

У липні в італійському містечку Торре дель Лаго, неподалік міста Віареджіо, урочисто відкрили бронзове погруддя української оперної співачки.

У жовтні заходи проходили під патронатом Посольства України в Італії та мерії Риму. 19 жовтня в Римі відбулася міжнародна наукова конференція за участі Ірини Криворучки та Данути Білаш, наукових співробітників музею Крушельницької у Львові.

Італійський граф Карло Чезаріні, особисто знайомий із українською співачкою, подарував музею у Львові оригінал її свідоцтва про одруження та оригінал сімейної фотографії.

Про життєвий та творчий шлях геніальної українки розповідали отець – доктор Іван Музичка, доктор Варшавського університету Ростислав Крамар а також голови асоціацій Марія Беднарчук, Віра Хижа, Олесь Горордецький та інші. Модерувала конференцію Маріанна Сороневич, головний редактор «Української газети».

Увечері цього ж дня, в залі Центру польської культури, арії із репертуару Крушельницької виконала Народна артистка України, солістка Віденської опери, Вікторія Лук’янець.

Ще один концерт відбувся 21 жовтня, в італійській церкві Мадонна дей Монті за сприяння пароха української церкви Сергія і Вакха о. Івана Кулика. Для української громади співали народна артистка України Вікторія Лук’янець, заслужена артистка України Наталія Шелепницька, лауреат міжнародних конкурсів Дмитро Андрієць та Іван Максимович, під акомпанемент Віталія Кияниці, Ірини Корчинської та Ірини Зінець.

Джерело: Українська газета

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.