Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

russia.ru

Понеділок, 5 листопада 2012, 16:22

Герман Стерлігов подарував Костюку чотири томи стародруків

Російський політичний та громадський діяч,  підприємець і голова правління Благодійного фонду сприяння розвитку культури «Товариство любителів древньої писемності» Герман Стерлігов подарував голові Львівської облдержадміністрації Михайлові Костюку «Лицевой лєтописный свод ХVI вєка».

 

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

«Лицевой лєтописный свод ХVI вєка» – це раритетні чотири томи історії від початку створення світу, які написані старослов’янською мовою з перекладом на російську і містять 17 тис. ілюстрацій.

«Ваша земля є родоначальником писемності і центром старослов’янської культури. Адже саме у Львові взяла свій початок школа книгодрукування.  І вам, як керівнику такого чудового регіону, по праву належить мати примірники цих унікальних книг», – наголосив Герман Стерлігов під час вручення подарунку.

Окрім того, Герман Стерлінгов від імені «Товариства любителів древньої писемності» передав близько двох десятків томів видання «Лицевой лєтописный свод ХVI вєка» Львівській національній науковій бібліотеці ім. Василя Стефаника.

Захід відбувся у межах святкування Дня української писемності та мови України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.