Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

kolo.poltava.ua

Понеділок, 5 листопада 2012, 16:49

Майже 100 млн. грн. заборгували львів'яни за теплопостачання

На кінець жовтня заборгованість львів'ян перед Львівським комунальним підприємством Львівтеплоенерго становить 96 млн. грн. Борг населення 79, 4 млн. грн., борг бюджетних установ 10, 5 млн. грн., борг споживачів інших категорій 6,1 млн. грн.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив начальник юридично-претензійної служби ЛКМП Львівтеплоенерго Олег Іващук.

На думку Олега Іващука, не всі кошти , які сплачують за теплопостачання мешканці, потрапляють до Львівтеплоенерго. «Ці гроші осідають в чиїхось кишенях, а Львівтеплоенерго не може спонсорувати окремих олігархів».

Начальник юридично-претензійної служби ЛКМП «Львівтеплоенерго» Олег Іващук розповів, що найважча ситуація з ДП ЖЕК, ВАТ Львівське ДБК-2. Воно заборгувало за теплопостачання 749, 1 тис. грн. Наприклад, борг ДП ЖЕК, ВАТ Львівське ДБК-2 по будинку на вул. Чигиринській, 1, перед Львівтеплоенерго становить 149 тис. грн. Мешканці будинку заборгували перед ДП ЖЕК, ВАТ Львівське ДБК-2 37 тис. грн. Невідомо, де «гуляють» 113 тис. грн.

Начальник служби обліку і збуту теплової енергії ЛМКП Львівтеплоенерго Галина Пакулець розповіла, що будинків-боржників у Львові є 14. Тепло через борг вони отримують частково. «На жаль, якщо ДП ЖЕК, ВАТ Львівське ДБК-2 не розрахується з Львівтеплоенерго, то ми маємо повне право припинити подачу тепла в будинки», - додала Галина Пакулець.

«7 серпня арештовані банківські рахунки ДП ЖЕК, ВАТ Львівське ДБК-2 згідно рішення господарського суду. Рішення поступило в виконавчу службу і незадовго всі кошти поступлять на рахунок Львівтеплоенерго. Просто механізм складний: виконавча служба дає постанову, вона йде поштою через казначейство. На даний момент більше 137 тис. грн. не переведено на рахунок Львівтеплоенерго через зволікання казначейства, але проблема лише в часі», - пояснив директор ДП ЖЕК, ВАТ Львівське ДБК-2 Любомир Мазур.

Самі ж мешканці стверджують, що подачу тепла відновили в будинок декілька днів тому, а от гарячу воду вони не отримують ще з березня цього року.

Спільно з мешканцями будинку на Чигиринській, 1 та 5, Львівтеплоенерго ініціювало лист до прокурора міста Львова. з проханням провести перевірку законності діяльності ДП ЖЕК, ВАТ Львівське ДБК-2 на предмет відмивання грошових коштів мешканців будинків з подальшим їх використанням.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.