Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Фінанси

obozrevatel.ua

Понеділок, 5 листопада 2012, 18:26

ДФІ виявила зловживання при нарахуванні пенсій песвдочорнобильцям на суму 63 млн. грн.

Державна фінансова інспекція за наслідками ревізії у Пенсійному фонді та його підрозділах щодо нарахувань пенсій псевдочорнобильцям виявила порушень, що призвели до збитків державного бюджету, на суму понад 63 млн. грн.

 

Про це повідомила прес-служба ДФІ.

ДФІ установила 1 575 випадків непідтвердження статусу учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи.

За результатами контрольних заходів в управліннях Пенсійного фонду в 6 областях і в Києві встановлено понад 100 випадків визначення статусу та призначення виплати пенсії на підставі довідок МСЕК, які не зареєстровані в облікових регістрах відповідної МСЕК, зареєстровані на інших громадян або видані на підставі недійсної медичної документації.  На підставі цих довідок громадянам було виплачено пенсії на суму понад 7 млн. грн.

В управліннях ПФ в 12 областях та АР Крим і м. Севастополь установлено непоодинокі випадки нарахування та виплати пенсії на підставі судових рішень, що базувалися на документах, достовірність яких ревізійними діями не підтверджена. Унаслідок цього громадянам виплачено пенсії (доплат до пенсії) на загальну суму 6,7 млн гривень.

Під час контрольних заходів в управліннях ПФ у 10 областях, у містах  Києві та Севастополі встановлено 132 випадки встановлення статусу учасників ліквідації аварії на ЧАЕС на підставі довідки про підвищену заробітну плату, факт виплати якої не підтверджено.

Як наслідок – громадянам незаконно виплачено пенсії та доплат до пенсії на загальну суму 7,4 млн грн.

Виявлено 344 випадки безпідставного надання статусу потерпілих унаслідок Чорнобильської катастрофи громадянам, які фактично перебували за межами зони відчуження або взагалі за межами України. Це призвело до незаконних виплат пенсій та доплат до пенсії майже на 6,9 млн. грн.

Практично в кожній області виявлені випадки невідповідності документів, наданих для встановлення статусу й призначення пенсій, записам у трудових книжках (особистих картках, наказах на відрядження тощо).

Через це громадянам незаконно виплачено пенсії та доплати до пенсій на суму 20,5 млн грн. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.