Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ukr.obozrevatel.com

Понеділок, 5 листопада 2012, 18:58

Музей отця Маркіяна Шашкевича відкрився у селі Деревня Жовківського району

У неділю, 4 листопада, у с. Деревня Жовківського району Львівської області відбулося відкриття та освячення о. Маркіяна Шашкевича в Народному домі села.

 

Про це повідомляє прес-служба Львівської облради.

Це вже п’ятий музей Маркіяна Шашкевича на Львівщині, де зібрані автентичні матеріали. У Деревнянському музеї автором експозиції український художник Орест Скоп.

Відкриття присвячене 201-й річниці від Дня народження українського письменника та культурного діяча. Одразу ж після відкриття відбулася презентація перевиданої книги «Русалка Дністровая».

«Село Деревня тривалий час було родинною парафією отців Крушинських, з роду яких дружина Маркіяна Шашкевича. Саме в селі Деревні отець Подолинський, пізніше декан цієї ж церкви, давав шлюб Юлії Крушинській та Маркіянові Шашкевичу. Юлія Крушинська була не тільки зразковою дружиною, люблячою матір’ю, а й відданою товаришкою в громадській роботі Маркіяна Шашкевича», – зазначено у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.