Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

transkarpatia.net

Вівторок, 6 листопада 2012, 13:11

Суд збільшив покарання двом посадовцям Львівщини за хабарництво

Вищий спеціалізований суд України скасував занадто м’яке рішення суду апеляційної інстанції стосовно двох посадових осіб, які вимагали та отримували хабарі, та збільшив покарання.

 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівщини.

«Голова однієї з сільських рад Жидачівського району та заступник начальника районного відділу земельних ресурсів вимагали та отримали від особи 2 100 дол. хабара. Зокрема, за 1 100 дол. сільський голова незаконно виділив із земель запасу сільради ділянку в розмірі 2 га для ведення особистого селянського господарства. Для виконання обіцяного війт вніс завідомо неправдиві дані в офіційні документи», – зазначено у повідомленні.

Заступник начальника районного відділу земельних ресурсів пообіцяв за 1 000 дол. виготовити та погодити у районному Управлінні Держкомзему проект відведення вищезазначеної земельної ділянки у приватну власність.

Жидачівський районний суд визнав винними та засудив сільського голову на 2 роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на строк 1 рік 6 місяців з конфіскацією майна.

Заступник начальника районного відділу земресернів отримав занадо м’яке покарання – 1 рік 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на 1 рік та з конфіскацією майна.

Таке рішення суду, з огляду на невідповідність призначеного покарання тяжкості злочину та особі засуджених, оскаржив державний обвинувач спочатку в апеляційному, а згодом – у касаційному порядку.

«Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ призначив обвинуваченим покарання, передбачене ч.2 ст.368, ч.1 ст.364, ч.1 ст.366 КК України», – сказано к повідомленні.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.