Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

ukranews.com

Середа, 7 листопада 2012, 10:31

Парламент підвищив ставки ввізного мита на 100 товарних позицій з 1 січня

Верховна Рада України прийняла поправок до закону "Про Митний тариф України", відповідно до яких підвищуються ставки ввізного мита приблизно на 100 товарних позицій до максимально можливого рівня, узгодженого Україною зі Світовою організацією торгівлі (СОТ), які розпочнуть діяти з 1 січня 2013 року.

 

Згідно з документом передбачається підвищення ставок ввізного мита на продукти органічної та неорганічної хімії (групи 28, 29), штукатурні матеріали, вапно, цемент (група 25), барвники, пігменти, фарбувальні матеріали, замазки, лаки (група 32) та інші товари.

Підвищення ставок може принести до бюджету країни додатково 500 млн. грн.

Початкова редакція законопроекту передбачала підвищення ставок більш ніж на 500 товарних позицій, що, за розрахунками авторів документа, мало щорічно приносити додаткові 2 млрд. грн до бюджету.

Зокрема, до другого читання депутати відмовилися від підвищення мита на продтовари (група 1-24), пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них, хімічну продукцію (групи 38, 39), а також обладнання та їхні частини (групи 84, 85) .

Як повідомлялося, 15 травня 2012 року за ухвалення в першому читанні законопроекту проголосували 230 народних депутатів за необхідного мінімуму 226.

Джерело: Інтерфакс

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.