Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

vesti.kz

Середа, 7 листопада 2012, 13:05

Опозиція вимагає скасувати закон про всеукраїнський референдум

Об’єднана опозиція «Батьківщина» вимагає негайно скасувати закон про проведення всеукраїнського референдуму, який дозволив виносити на референдум питання щодо змін до Конституції.

 

У своїй заяві опозиція говорить, що  такі позиції «протирічать Конституції та дозволять Януковичу повністю узурпувати владу».

«Помираюча Верховна рада провела «прощальне» натискання кнопок, яке за політичним цинізмом та юридичним невіглаством перевершило всі попередні досягнення цієї влади: більшість надала Януковичу право в обхід парламенту створити нову Конституцію, яка може позбавити народ права обирати президента та забезпечить Януковичу обрання на другий термін шляхом голосування в парламенті», – зазначено у повідомленні.

Опозиція наголошу, що закон про референдум був ухвалений з порушенням регламентних норм.

«Згідно з ним, парламент буде взагалі усунений від процесу внесення змін до Основного закону», - вважає вона.

 У випадку неприйняття скасуваня закону опозиціонери планують звертатися до Конституційного суду.

«Особливо цинічно те, що подібні антизаконні оборудки Янукович проводить в той момент, коли в країні відбуваються наймасштабніші в історії фальсифікації результатів парламентських виборів», – заявляють у «Батьківщині». 

Нагадаємо, закон про всеукраїнський референдум прийняли вочра, 6 листопада.

Джерело: Українська правда

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.