Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

alnews.com.ua

Середа, 7 листопада 2012, 16:22

70% населення великих міст України мають вільний доступ до інтернету

На сьоднішній день 64% опитаних громадян України користуються інтернетом вдома, а 35% – на роботі та навчанні.

 

Основним засобом для роботи в Інтернеті залишається стаціонарний персональний комп’ютер, однак він поступово втрачає свою чинність. Натомість широкої популярності набувають ноутбуки та мобільні телефони.

У той же час, за словами Йоханніссона, частка користувачів Інтернету за допомогою таких технічних новинок, як планшети чи смартфони – зростає доволі повільно, всього 7% і 14% відповідно.

За даними Ericsson ConsumerLab 2012, порівняно із 2011 роком використання мобільного доступу до Інтернету (включаючи Edge і CDMA) в Україні зросло до 5%.

Ericsson ConsumerLab також прогнозує зростання інтересу власників смартфонів до використання Інтернету за допомогою пристрою. При цьому в дослідженні відзначається, що для 35% тих, хто має намір придбати смартфон, раді можливості отримати миттєвий доступ до мережі.

Звіт про дослідження складений на підставі 505 особистих інтерв'ю (15-69 років), проведених у трьох містах: Київ, Львів та Донецьк. Додатково було проведене онлайн-опитування 1526 осіб у віці 15-69 років, які використовують Інтернет мінімум раз на тиждень.

Джерело: Українська правда

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.