Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кабмін

ukrday.com

Середа, 7 листопада 2012, 18:16

Азаров прогнозує нове "покращення" економічної ситуації в Україні

Прем’єр-міністр Микола Азаров впевнений, що на даний момент Україна опинилася у загрозливій ситуації у зв’язку зі світовою економічною кризою.

«Економічна криза набирає, на жаль, оберти. Позитивних для нас тенденцій на зовнішніх ринках поки немає. Навпаки поглиблення боргової кризи у деяких країнах суттєво зменшили попит на український метал. При всьому ціни на окремі види металопродукції вже близькі до собівартості їх виробництва. Тільки за жовтень, ціни на арматуру, прокат, заготовку впали на 11-15%», – зазначає він.

Він додав, що подібна несприятлива ситуація склалася й із залізорудною сировиною та продукцією хімічної промисловості, які становлять левову частину українського експорту.

«Валютної виручки до країни приходить менше. В той же час ще більше тисне на Україну кабальна ціна на російський газ. Витрати зростають. Якщо 2009 року щомісяця Україна витрачала на купівлю газу 520 мілн. Дол., то сьогодні – близько мільярда щомісяця», – пояснює Азаров.

За словами Азарова, крім того, на внутрішньому споживчому ринку продається 59% товарів вироблених в Україні і 41% імпортованих.

«Таке співвідношення може собі дозволити заможна країна, зі стабільно зростаючим експортом. У нас інші умови. І нам треба не тільки вижити, а й розвиватися в таких умовах», – відзначає прем’єр.

Нагадаємо, Порошенко все ще обіцяє втримати ріст цін на рівні не більше 4-5% до кінця року.

Джерело: Українська правда

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.