Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

ji-magazine.lviv.ua

Четвер, 8 листопада 2012, 11:18

Пінзель у Луврі стане проривом українського мистецтва у світовий простір – Кулиняк

Експозиція скульптора ХVІІІ століття Іоанна Георга Пінзеля у Луврі стане культурною подією, яка відкриває Європі майстра світового масштабу.

Таку думку висловив міністр культури України Михайло Кулиняк.

«Виставка Пінзеля у Луврі стане проривом українського мистецтва у світовий простір. Завдяки цій виставці Лувр відкриє Іоанна Георга Пінзеля світові, позиціонуючи його як скульптора світового рівня. Ця перша українська мистецька експозиція в Луврі якнайкраще відповідає нашій меті – інтеграції культурного спадку України у світовий культурно-мистецький простір», – підкреслив Кулиняк.

У межах реалізації проекту в Україні відреставровані 27 шедеврів Пінзеля. Над сценографією виставки працює група французьких фахівців, які в січні цього року відвідали Львів, Годовицю, Тернопіль, Бучач та Івано-Франківськ, де колись працював Пінзель.

На підтримку проекту Україна виділила понад 2,5 млн. грн. Виставка триватиме у Луврі понад 3 місяці – із 21 листопада 2012 року по 25 лютого 2013 року, відповідно до тристоронньої угоди між Мінкультури України, Львівською національною галереєю мистецтв та Лувром.

«Іоанн Георг Пінзель є митцем світового рівня, який на сьогодні ще мало відомий. Я дуже радію з того, що протягом трьох місяців він посяде найпочесніше місце у французькій столиці» – підкреслив Посол Франції в Україні Ален Ремі.

Нагадаємо, спочатку громада Бучача не погоджувалася надати дві скульптури на виставку до Лувра через відсутність гарантій їх повернення.

Варто також зазначити, що перевезення скульптур Майстра в цілому є ризиковою справою, зважаючи на їх вік – дерево з роками всихається, а накладений згори левкас та позолота тріскаються від найменшого дотику.

Джерело: Укрінформ

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.