Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

slk.kh.ua

Четвер, 8 листопада 2012, 13:49

Молоко та сир із львівських базарів не можна вживати сирими – експерт

Домашні молоко та сир, які продаються на базарах Львова не можна вживати сирими, оскільки вони містять кишкову паличку.

 

Таку пораду львів’янам сьогодні, 8 листопада, на прес-конференції озвучила, Ніна Кільдій, керівник відділу тестування НДЦ незалежних споживчих експертиз ТЕСТ.

Експерт наголошує, що в чотирьох із протестованих зразках молока із львівських базарів та трьох зразках кисломолочного сиру була виявлена кишкова паличка.

«На домашньому молоці, яке продається на базарах, має бути написано, що воно обов’язково підлягає кипятінню. В іншому випадку можна отримати досить серйозні отруєння. Це ж саме стосується і кисломолочного сиру», - розповіла Кільдій.

Вона додала, що не слід боятися знищення корисних речовин під час кип’ятіння.

«Єдиний вітамін, який зникає під час кип’ятіння – це вітамін С, однак молоко ніколи не розглядалось як джерело саме цього вітаміну. Інша річ, що не всі люблять смак кип’яченого молока, але це вже стосуэться індивідуальних уподобань», – зазначила експерт.

При цьому, за словами Кільдій, у Львові досить висока жирність молока – вона становить 3,5%, немає зауважень до його кислотності, не було виявлено соди, аміаку та сальмонели, проте час від часу у аналізованих зразках траплялися антибіотики.

Показники домашнього сиру натомість виявились гіршими – всі зразки мали понижену кислотність і невисоку жирність. Як і в молоці, в сирі не виявили соди, аміаку, сальмонели та антибіотиків.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.