Роман Кошла,  9 листопада 2012

Варіанти на вікенд

Скоро зима, на дворі останні осінні дні, а редакція Варіантів, як завжди, знає про всі події майбутнього вікенду.

 Варіанти на кіно

Тиждень вдалий на кіноподії, сьогодні у Львівському палаці мистецтв розпочинаєтсья фестиваль короткого метру Future Shorts, який триватиме протягом всіх вихідних. А от в кінотеатрах міста прем'єра фільмів Хмарний атлас, Скайфол та Ральф Руйнівник.

«Хмарний атлас» - фантастична драма, яка складається із шести оповідань, шести часових та просторових локацій, шести історій, пов’язаних між собою реінкарнацією однієї душі.

Розповіді охоплюють часовий проміжок у 500 років та розкривають тему дуалістичності добра і зла, а також показують, як минуле переписується кожного разу тими, хто контролює сьогодення.

Також для тих, хто не любить фантастику чи драми або і те, і інше, радимо сходити на нового Бонда «Скайфол». Фільм з досить стандартним сюжетом, незавершеним кінцем та неоднозначними відгуками кінокритиків все ж вартий того, щоб витратити на нього годинку-другу свого життя і мати власне враження про  те, що відбувається на екрані, тим більше, якщо ви дивились попередні 22 частини «бондіани».

Ну і на закуску прекрасний мультфільм для всіх любителів комп’ютерних ігор «Ральф Руйнівник». 10 років Ральф – головний герой комп’ютерної гри. Ральф-Руйнівник виконує одну і ту саму роботу, але навіть такому похмурому громилі, як головний герой, іноді все набридає.

Групові сеанси терапії для антагоністів ігор йому не помагають і Ральф бере все у свої могутні руки та намагається показати, що навіть у грудях комп’ютерних злочинців б’ється добре, чесне серце.

Музичні варінти

Всім, у кого душа співає, радимо відвідати концерт «Символи епохи романтизму», де Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії під диригуванням польського маестро Єжи Сальваровскі виконає твори С. Монюшка, Ф. Мендельсона, Й. Брамса та інших. Відбудеться сьогодні о 19.00 у Львівській обласній філармонії.

Якщо ж епоха романтизму не для вас, то є можливість відвідати музичний вечір Ірини Лобанок, який розпочинається сьогодні о 19.00 у кав’ярні-галереї «Штука» і триватиме аж до 11 листопада.

Також із цікавих музичних подій у арт-музеї «Сало» сьогодні, 9 листопада виступить рок-авангард гурт «Хамерман Знищує Віруси», створений ще в далекому 1997 році в Сумах.

Мистецькі варіанти

Як давно ви були у театрі? Радимо цими вихідними сходити на комедію на дві дії «Коханий нелюб». Це весела та повчальна історія про графа, який вирішив здихатися своєї небажаної нареченої. Відбудеться сьогодні у Національному академічному драматичному театрі імені Марії Заньковецької.

"Він, вона, вікно, покійник"

"Комедія № 1 у Львові" – такими були заголовки львівських газет після прем’єри вистави «Він, вона, вікно, покійник».

П’єса Рея Куні була вперше представлена британським глядачам 1990 року, із захватом сприйнята критикою і отримала премію Лоуренса Олів’є, як краща комедія року. З того часу вона ставилась у багатьох країнах.

Деякі критики зауважують, що переказувати сюжет комедії Рея Куні – все одно, що переказувати німий фільм із Чарлі Чапліном. Зміст цієї п’єси дуже інтригуючий і кожна репліка змушує глядача сміятися та захоплюватися грою акторів.

Якщо прагнете драйву, то у нічному клубі «Феномен», що на вул. Зеленій. відбудеться вечірка «Laser Event».

Гарних вихідних та до зустрічі наступного тижня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.